RV-Staphorst 40-jaar

 

 


De video van de feestavond ter ere van het 40 jarig jubileum is gereed.

 

Je kan deze hier op youtube bekijken en indien gewenst kan je deze bestellen bij Henk Compagner voor 5 euro per stuk.
In dat geval een mail of ander bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of direct aan Henk
Het origineel mag ook opgehaald worden zodat je hier zelf een kopie van kan branden.

 

Klik hier voor de video op youtube

 

 

 


 

FEESTAVOND RV STAPHORST TER GELEGENHEID VAN HET 40-JARIG BESTAAN.

Klik hier voor de foto's

Op vrijdag avond 18 november 2011 werd er in de Manege Staphorst een zeer geslaagd Jubileum feest gehouden. De avond stond in het teken van verleden, heden en toekomst, 1971 t/m 2011.


Het huidige bestuur:
(Staand van links naar rechts) Ancel Ubak, Nan Hokse, Hillie Wolf en Wilfred Harke
(Onder van links naar rechts) Jeanine Waanders, Geert Compagner en Arie Huisman

 

Parcoursbouwer, Frans Beernings had, zoals hij in 1975 voor het eerst had gedaan, een parcours van acht sprongen en negen hindernissen in de kleine bak neer gezet. De Grote bak, die tegenwoordig altijd voor de wedstrijden wordt gebruikt, was voor deze gelegenheid het los rijterrein geworden, en de wedstrijd hindernissen stonden in de kleine bak. Frans heeft alle volgende jaren tijdens de wedstrijden van RV Staphorst de parcoursen gebouwd. Voor hem was het dan ook een persoonlijk jubileum. Zodra men binnen kwam vanavond  werd de sfeer van vroeger al geproefd.

Het publiek ( ± 300 man ) dat was komen kijken was dan ook zeer verrast. En bleek tijdens de avond zeer enthousiast te zijn voor wat betreft het aangeboden progamma. Tegenwoordig is de Manege aardig uitgebreid,  vergeleken bij vroeger. Vroeger zou de Manege met zoveel mensen stampvol zijn geweest.

Begonnen werd er met de toekomst. De PC V.V.V. Rouveen die al sinds jaar en dag gebruik maken van de accommodatie van de RV Staphorst, verzorgden een show. Er waren teams samengesteld van twee leden, waar één van de leden zolang mogelijk aan een spijkerbroek moest blijven  hangen en daarmee met het aantal sec. punten verdiende voor zijn/ haar team. Het tweede lid kwam met de pony in de ring en probeerde in 2 minuten zoveel mogelijk hindernissen te springen. Er was een parcours van 8 hindernissen neer gezet, die elk het aantal punten op leverde van de volgorde die gesprongen moest worden. Het kwam er op neer dat de meeste het parcours wel 2 x rond sprongen.

Saskia Brinkman , die samen met haar zus een team vormden was door geen van de andere leden meer in te halen, zij bleef 144.62 sec aan de broek hangen. Ellis Brinkman met haar pony Lucky Girl maakte de twee minuten vol door tweemaal het parcours rond te springen en dan nog twee hindernissen extra te springen, wat haar 75 punten opleverden. Dit bleek later onmogelijk voor de andere teams om dit te evenaren. Iris Troost, 82 punten in het springen met de pony Blacky en Roos Hansman, 120.05 sec. aan de spijkerbroek benaderde hun het dichtst en namen de tweede prijs voor hun rekening. Miranda Harke met Charley, 73 punten en Annika Bloemert ( 116.40 sec.) kregen de derde prijs. De strijd die van avond werd gestreden laat zien dat de RV Staphorst in de toekomst verzekerd blijft van leden die de volgende 40 jaar zullen vol maken.

Het Tweede onderdeel van de avond werd verzorgd door Oud-leden. Ruiters uit de begin jaren ’70 waren gevraagd om weer eens op het paard te gaan zitten. Dinsdagavond was er door velen weer eens geoefend en dat bracht vanavond een bijzondere strijd in de ring. Sommigen van de leden hadden zeker 30 jaar niet meer op het paard gezeten. Wat wel resulteerde in flinke spierpijn, getuige de opmerking dat enkele de afgelopen dagen kruipend naar bed gingen. Toch bleek dat de basis die zij vroeger van Harry Kok, de eerste instructeur van de vereniging, hadden geleerd, nu nog steeds aanwezig te zijn. Het ruiter gevoel was er duidelijk nog. Ook de lol kwam al weer terug, want met de opmerking dat we dit nog maar eens vaker moesten doen, bleek wel dat ieder het met veel plezier heeft gedaan. Op het laatste moment werd er zelfs nog bij geschreven. Met een aantal van 16 ruiters werd er door allen een net parcours afgelegd, waarvan 8 combinaties dit foutloos volbrachten. Dat werd een spannende strijd  waar op het scherpst van de snede werd gereden. Opvallend was dat een ieder zeer fanatiek rond reed, ook dat was nog niet vergeten. Jacob Vos legde met Sander de snelste tijd op de klokken, Willem van der Veen met Total Touch en Albert de Boer met Zuchiny kwamen resp. als tweede en derde door de finish. Wilt U de volledige uitslag bekijken, kijk dan eens op de website van de vereniging. ( www.rv-staphorst.nl ).

Voordat werd verder gegaan met het heden werd het huidige bestuur gevraagd om de ring te betreden.  Hans Gebben die de hele avond het publiek al van de nodige informatie verschaftte bedankte de bestuursleden voor hun inzet om deze avond te organiseren en gaf hiernaar de heer H. Compagner, voorzitter van de PC V.V.V. het woord. De heer Compagner en De heer Redder boden, namens de ponyclub ,de RV Staphorst een nieuwe Stamtafel aan voor in de pas opnieuw gerenoveerde foyer. Ook wethouder K. Brand , bood de rijvereniging namens het gemeente bestuur van staphorst een envelop met inhoud aan. Hij merkte daar bij op dat de rijvereniging één van de weinige verenigingen in staphorst is die maar zeer weinig een beroep op de gemeente doet. Hij was dan ook blij dat ze het afgelopen jaar eens een subsidie konden geven voor de renovatie van de manege.

Ondertussen had de heer Beernings het parcours aangepast voor de ruiters van nu. Er stond een Z parcours in de kleine bak waar een 10-tal ruiters aan mee deden. Een aantal bekende regionale ruiters, zoals Marcel en Karl Jan de Boer, Michiel Brusse en Gert van den Hof waren naar Staphorst gekomen om toch eens mee te maken dat er ook in de kleine bak een Z parcours kon worden gereden. Achteraf viel het hun ontzettend mee. Aangevuld met de Z ruiters van de Eigen vereniging werd dit een leuke strijd, die werd gewonnen door Marcel de Boer met Anker Poppen. Hij reed de Barrage foutloos in de tijd van 38.71 sec. Iris van Strik, Don Vito, reed even daarvoor in 38.89 sec. foutloos rond. Hier kwam de rest niet meer aan. Michiel Brusse was wel foutloos maar niet snel genoeg met zijn 40.34 leverde dat de derde plaats op.

Hans Gebben sloot de avond tijdens de prijsuitreiking af door een ieder uit te nodigen in de beide foyer’s om de avond nog door te laten lopen in de kleine uurtjes onder een gezellig hapje en drankje. Ook waren er op een groot televisiebeeld verschillende oude beelden van vroeger te bekijken. Die werd door heel wat bezoekers en ruiters nog bekeken, met de nodige opmerkingen.

Al met al een zeer geslaagde viering van dit jublileum.